5 voordelen van een multiculturele werkomgeving

5 voordelen van een multiculturele werkomgeving

7 mei 2019 0 Door Jildou

Vandaag nemen we een kijkje in ons kantoor. Bij Loopper zijn we actief in veel verschillende Europese landen. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze klanten iemand te spreken krijgen in hun eigen taal. Op dit moment hebben we maar liefst 5 verschillende afdelingen:

  • Nederland
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Italië

Werken in een multiculturele omgeving is niet alleen gezellig, maar ook zeer leerzaam! Wij hebben 5 voordelen van een multiculturele werk omgeving op een rijtje gezet:

1. Optimale klantenservice

Ieder land heeft zijn eigen soort communicatie, humor en manier van doen. Doordat onze accountmanagers kunnen converseren in de moedertaal van de klant, maar ook de manier van doen en humor begrijpen, zorg je voor een hoge tevredenheid als het aankomt op klantenservice.

2. Verhoogde creativiteit

De manier van aanpak kan veel verschillen per land. Zo zijn Nederlanders heel direct, Duitsers doorpakkend en Italianen gepassioneerd. Doordat je veel verschillende inputs hebt, zorg je ervoor dat de creativiteit beter wordt. Omdat ieder een unieke kijk heeft en ideeën oppert haal je het optimale uit je werknemers en zorg je ervoor dat het moraal hoog blijft.

3. Meer respect en begrip voor elkaar

We hebben allemaal onze tradities en maniertjes, soms kan een cultuur verschil voor communicatie probleempjes zorgen. Als je in een multiculturele omgeving werkt, zal je al snel meer begrip en respect kunnen opbrengen voor elkaar. Je leert veel over elkaar en kan dit ook gebruiken buiten werk.

4. Lekkere hapjes uit verschillende landen

Eten, dat is 1 ding waar we allemaal van houden. Als je werkt met veel verschillende culturen zal je merken dat er vaak hapjes meegenomen worden waar men trots op is. Zo nemen de Fransen af en toe een lekker croissantje mee voor het hele kantoor of wijn en kaasjes uit hun eigen streek. De Italianen verblijden iedereen met overheerlijke traditionele tiramisu. Ook beschuit met muisjes of pretzels komen zo nu en dan tevoorschijn. Ons hoor je niet klagen!

5. Verhoogde betrokkenheid van werknemers

Wij vinden het allemaal heel interessant om meer te leren over elkaars culturen. Wat voor een feestdagen er gevierd worden, hoe er gewerkt wordt, eetgedrag en ga zo maar door. Doordat werknemers veel met elkaar te bespreken hebben is men dicht met elkaar betrokken. Dit heeft natuurlijk een positieve invloed op moraal en dat is heel belangrijk.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat iedere werknemer bij Loopper het heel erg naar zijn zin heeft en tot het uiterste gaat om onze klanten tevreden te stellen.

Social media

Blijf op de hoogte van al onze creativiteit en uitgelichte producten via onze social media kanalen. Volg ons op InstagramFacebook of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.