Heel Nederland in de grip van COVID-19 en werkt thuis

Heel Nederland in de grip van COVID-19 en werkt thuis

17 maart 2020 0 Door Jildou

Op dit moment is bijna de hele wereld beïnvloed door het Corona virus. Sinds een paar weken is ook Nederland in de grip van COVID-19. Met een hoog besmettingsgevaar zijn veel landen gedwongen om zware maatregelen te treffen om de gezondheid van de mensen te waarborgen. Sinds deze week zijn zelfs de scholen en horeca dicht om verspreiding tegen te gaan en wordt iedereen die kan, opgeroepen om thuis te werken. Alhoewel dit voor velen in het begin fijn lijkt, kan de verveling al snel toeslaan. Bij Loopper proberen we het altijd zoveel mogelijk van de positieve kant te bekijken. Daarom verblijden wij jullie met tips voor het thuiswerken en het aanpakken van deze compleet nieuwe situatie.

Thuiswerken

Veel werknemers zitten thuis te werken en hebben geen idee wanneer ze weer naar kantoor kunnen. Voor sommige is dit een heerlijke afwisseling, maar voor anderen is dit even wennen. Begin je dag met een lekkere warme (of koude om echt wakker te worden) douche, neem de tijd om een lekker ontbijtje te maken, want deze kan je lekker opeten terwijl je vast je computer aanzet en je klaarmaakt voor een nieuwe werkdag. Nog niet helemaal ready omdat je je benen nog niet gestrekt hebt? Las een kleine stretch sessie in of doe een klein beetje yoga voordat je achter de computer klimt.

Thuis werk platformen

Het contact met je collega’s is helaas nu wel een beetje lastiger, maar daar zijn ook vele manieren voor om dat op te lossen. Met platformen zoals Slack, Fleep, Chanty en (en meer.) om te communiceren. Zoom en Google hangout voor meetings face to face en programma’s zoals Asana om jouw en jouw collega’s taken bij te houden.

Het is makkelijk om in je werk op te gaan als je thuis alleen zit, maar zorg ervoor dat je ook genoeg tijd neemt om even je aandacht te verleggen. Probeer dat recept uit wat je al zo lang wilde maken voor lunch, haal een frisse neus in de tuin, doe een leuke taalcursus tussendoor of geniet van een lekkere koffie met de andere thuisblijvers.

Tips voor na het werken

Bij thuiswerken moet je er wel op letten dat je niet te lang doorgaat, als het werk klaar is, sluit je computer af en berg deze op. Nu is het tijd voor een welverdiende ontspanning, helaas opnieuw binnen de muren van je eigen huis, maar ook daar zijn nog genoeg dingen te beleven. Probeer eindelijk is dat spelletje uit wat je nooit speelt of begin aan een hobby die je prima thuis kan doen zoals breien, modelvliegtuigjes maken, leer te schilderen of maak lekker cocktails voor jezelf en je familie/huisgenoten.

Ondersteun jouw klanten en collega’s zoveel als je kan

In een tijd zoals deze is het van groot belang dat we elkaar steunen. Laat je klanten en collega’s weten dat je voor ze klaar staat. Zorg ervoor dat jouw klanten je situatie weten en geeft aan wat binnen jouw mogelijkheden ligt en ook wat niet. Zo zorg je voor een goede afhandelen en verstandshouding tussen jouw en je klant.

Onze werkzaamheden

Bij Loopper zijn wij gezegend dat veel van ons werk gewoon thuis afgehandeld kan worden. Wij hebben dan ook alle maatregelen genomen om dit zodanig te regelen dat er niets voor onze klanten veranderd. Zit jij in een situatie waar er wel enigszins wat veranderd met betrekking tot je werkzaamheden? Ligt je klanten en collega’s in, het is van groot belang dat iedereen de juiste verwachtingen heeft en daar rekening mee kan houden.