Het Duitse Rode Kruis & Loopper

Het Duitse Rode Kruis & Loopper

10 maart 2020 0 Door Jildou

Het Duitse rode kruis, ook wel DRK genoemd, staat klaar voor iedereen. Zij redden mensen van gevaarlijke situaties, bieden sociale support aan, helpen de armen en zwakkeren en zorgen ervoor dat de internationale ‘humanitarian law’ wordt nageleefd. -Met meer dan 3.5 miljoen leden is de DRK het derde grootste rode kruis in de wereld!

Helden maken elke dag het verschil

Een paar maanden geleden nam het DRK uit Güstrow contact met ons op aangaande een heel speciaal project waar ze 500 usb sticks voor nodig hadden. Het project was opgezet voor de ouderen onder ons die in verzorghuizen wonen. Het Rode kruis had het idee om foto’s van familieleden, voornamelijk kleinkinderen, te verzamelen op de usb-sticks en deze uit te delen aan de ouderen. Op deze manier was de familie altijd bij hen en konden ze altijd genieten van de foto’s.

Alhoewel wij tegenwoordig gewend zijn om alles op te slaan op de computer of telefoon, ouderen hebben deze luxe niet. Om nu al die foto’s uit te printen was zowel een te grote taak alsook minder goed voor het milieu! Usb sticks waren daarom de perfecte uitkomst, eenvoudig in een computer te stoppen waardoor de ouderen makkelijk toegang hebben tot de foto’s van familie, waar ze ook zijn!

Duitse Rode Kruis-Gustrow en Loopper

Usb-sticks zijn zo gemaakt dat ze wel tot 10 jaar mee kunnen gaan. Daarbij kan zo een klein product wel tot 64GB aan geheugen met zich meedragen. Dit zijn honderden fotoalbums die in ieders zak passen!

Bij Loopper vinden we dit soort projecten heerlijk om te doen. Wij helpen graag een handje, vooral als het gaan om sociale activiteiten en het verbeteren van levens. Alhoewel DRK in eerste instantie om een offerte vroeg, hebben wij dit direct omgezet naar een donatie toen wij het verhaal hoorden. Zo dragen wij bij aan al die mooie herinneringen en blije gezichten in verzorgingshuizen.

Goede doelen

Loopper is altijd op zoek naar een manier om een steentje bij te dragen aan de wereld waar we in leven. Werk of ben jij eigenaar van een goed doel, dan horen wij ook graag jou verhaal om te zien of we wat voor jou kunnen betekenen!