Kerstborrel 2018 (ontloop de top 5 blunders)

Kerstborrel 2018 (ontloop de top 5 blunders)

24 december 2018 0 Door Kevin

Ieder jaar gebeurt er wel iets bijzonders, of het nu het management is die een liedje zingt of een stagiaire die de jaarlijkse kerstspeech houdt tijdens het diner. Het kan niet gek genoeg. Het gaat tenslotte om ontspanning en een stukje teambuilding. De organisatie van de borrel veranderd jaarlijks in een ander tweetal die de verantwoordelijkheid op zich nemen. Dat betekent echter niet dat het management het totaal uit handen geeft. Na 20 edities is er namelijk genoeg gebeurt om een aantal richtlijnen mee te geven waar absoluut aan gedacht moet worden.

 

De top 5 blunders tijdens een kerstborrel

1 Lekker lam worden op de kosten van de baas

Hoewel de drank gratis is en iedereen los mag gaan, gedraag je toch wel op een gepaste wijze. Houdt bijvoorbeeld je overhemd aan de hele avond en loop er niet mee te zwaaien als “Mamma Mia” van ABBA door de boxen galmt.

2 De schoonmaker vergeten uit te nodigen

Doe altijd een check, check, dubbel check bij het verzenden van de uitnodigingen. Als je tijdens de borrel er achter komt dat er iemand niet is, dan is het al te laat!

3 Geen muziek regelen

Niet doen. Dit is HET feest van het jaar en muziek staat inherent aan sfeer. Aan jou de taak om hier een GOEDE sfeer van te maken.

4 Een keer iets sportiefs doen…

Nee, ook niet doen. Iedereen ziet er op z’n best uit voor het kerstdiner. De dames hebben hun mooiste jurken aangetrokken en de heren zijn in smart-wear. Zweetvlekken mogen alleen de boventoon voeren op de dansvloer, niet op de bowlingbaan.

5 Even een mail sturen naar een klant

Werken tijdens de kerstborrel is verboden. Erover praten wordt nog gedoogd, maar bijvoorbeeld een mail sturen doe je de volgende werkdag maar. Niet alleen omdat ontspanning het doel is van de avond, maar ook omdat er bubbels in het spel voorkomen. Slissen in geschrift bestaat wel degelijk.

 

Wat heeft Loopper dit jaar gedaan?

Vanaf 16:30 was het voorraadhok omgetoverd tot kleedkamer van de dames en Ferry’s hok (onze CTO) bestemd was voor de heren. Iedereen deed zijn uiterste best om indruk te kunnen maken, want om 17:30 stond de eerste toast op de planning. Dit was de aftrap van Loopper’s kerstborrel 2018. Na een goed glas bubbels stond de borrelboot van Stromma klaar voor vertrek. Een prachtige rondvaartboot bemant met maar liefst twee schippers en eveneens twee serveersters die allerlei lekkers rondbrachten. Na een gezellige vaartocht van 1,5 uur stapten de Loopper troepen van boord bij Restaurant Stork. Een prachtig restaurant aan ’t IJ waar de lekkerste visgerechten worden gereserveerd. Samen met de industriële sfeer maakt het dat  Stork een unieke plek is in Amsterdam.

Na het eten was er nog voldoende ruimte voor een borrel aan de bar. Al met al een zeer geslaagd einde van het jaar!