Loopper en het kerstfeest van 2019

Loopper en het kerstfeest van 2019

7 januari 2020 0 Door Jildou

We werken het hele jaar keihard, maar met zo een leuk team en een kerstfeest als beloning doen we dit met plezier! Voor kerst is altijd een zeer drukke tijd, waardoor een kerstfeestje toch echt een welkome verademing is. De locatie en activiteiten worden pas onthuld op het allerlaatste moment (lees: als we uit de bus stappen op locatie). Het thema en natuurlijk de datum worden ruimt op tijd aangekondigd zodat iedereen weken de tijd heeft om voorbereidingen te treffen (want ja, wij nemen dit heel serieus).
Dit jaar was het thema glitter & glamour een makkelijk thema zodat iedereen zonder al te veel moeite (liever wel natuurlijk) mee kan doen. Of je nu compleet gehuld in glitter aanwezig was of een leuk detail zoals een glitter vlinderdasje genoeg vond, het ging om het idee. Dit jaar had iedereen zijn uiterste best gedaan wat resulteerde in een oogverblindend gezelschap dat de stad onveilig ging maken.

De voorbereidingen

We begonnen aan het einde van de middag met de “secret santa” cadeaus en het klaarmaken voor het feest. De glitters, cadeauverpakkingen en champagne vlogen door het kantoor, de sfeer zat er al snel goed in. Het vervoer arriveerde netjes op tijd, maar zoals een echt bedrijfsuitje betaamd duurde het een tijdje voor iedereen daadwerkelijk in de bus zat. Met de (berekende) vertraging gingen we de weg op. De bus stevende recht op het centrum van Amsterdam af, met een last minute afwijking richting het oosten. Al snel werden we afgezet bij een locatie naast het water, ‘Mooie boule’.

De 1e activiteit

Onze eerste activiteit was een restaurant en bar met de gelegenheid om indoor jeu de boule te spelen. Er waren 2 banen voor ons gereserveerd. Na een korte uitleg gingen de eerste aan de slag. Al snel begon iedereen er plezier in te hebben en werd het dringen om een spelletje te spelen. De ruimte was binnen korte tijd gevuld met aanmoedigingen en gelach. Veel te snel, volgens de meesten moesten we door naar de 2e locatie om onze trek te stillen.

De 2e activiteit

De bus bracht ons diep het centrum in, vlakbij de Dam werden we eruit gegooid voor een imposant Amsterdams grachtenpand met een kleurrijk chinees uithangbordje. Na het beklimmen van 3 trappen, stijl omhoog kwamen we in een ruimte met 5 ronde tafels en jawel, een prachtige kerstboom. Zodra we onze plek hadden ingenomen werd ons uitgelegd hoe de avond zou verlopen. Een voorop gezet menu, bestaande uit verschillende gangen. Daarnaast kregen we een menu met een ruime keuze aan cocktails, bubble tea en andere Aziatische drankjes. De eerste gangen kwamen al snel op tafel, met de waarschuwing: eet voorzichtig want ze zijn heet! Natuurlijk waren er een paar daredevils die deze waarschuwing in de wind sloegen en al snel een biertje nodig hadden om de boel te blussen.

Een waar succes

Verrassend genoeg verliep de avond soepel, iedereen had het ontzettend naar zijn zin en het leek erop dat we dit jaar door gingen komen zonder ongelukken! Helaas was dat natuurlijk te optimistisch, de mooie kerstboom (die er toch echt al de hele avond stond, op dezelfde plek) kreeg per ongeluk een duwtje in de zij. Gelukkig waren er een paar mensen met een goed reactievermogen die de boom vasthielden zodat deze niet om zou vallen. Met wat meer mankracht wisten we de boom weer netjes rechtop te krijgen met minimale schade.

De avond was een waar succes, heerlijk eten, bijzondere cocktails en een top team. De avond werd afgesloten met een uitstapje naar Club NL tot in de late uurtjes. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we blij waren dat het kerstfeest op een vrijdag plaatsvond. Met 2 dagen rust konden wij allemaal weer fris aan de slag op maandag!

Kom bij Loopper werken

Zou jij ook graag bij ons willen werken? Wij zijn altijd op zoek naar stagiaires en promotie wonders voor verschillende landen. Bij de stages bieden we altijd een mogelijkheid tot een baan aan! Stuur jouw CV naar hr@loopper.com en wie weet, sta jij volgend jaar met ons te dansen op het kerstfeest!