Loopper helpt Signi zoekhonden

Loopper helpt Signi zoekhonden

11 februari 2020 0 Door Jildou

Vandaag willen wij graag iets met jullie delen wat ons dichtbij het hart staat: Honden en goede doelen. Loopper is altijd op zoek naar goede doelen om te kunnen steunen. Toen wij de Signi zoekhonden op ons pad kregen hoefden wij geen twee keer na te denken.

Wie zijn Signi zoekhonden

Signi zoekhonden houdt zich sinds 2004 bezig met het opsporen van vermiste personen door het gebruik van speurhonden, een professioneel duikteam, sonar apparaten en een zeil en landteam. Opgericht en gerund door Esther van Neerbos en Janette Kruit, heeft deze associatie maar 1 doel, het vinden van vermiste personen en een einde maken aan de twijfel en onzekerheid van de naasten.

Elk weekend gaan er 50 vrijwilligers met honden op pad om de hele dag te zoeken naar vermiste personen, vaak in extreme omstandigheden. Over de afgelopen 15 jaar hebben zij maar liefst 400 vermiste personen weten te vinden en zo het lijden van familieleden en geliefden weg kunnen nemen.

Alhoewel Signi zoekhonden voornamelijk Nederland als de uitvalbasis hebben, zenden zij de teams ook vaak uit naar internationale ramp plekken. Zij waren bijvoorbeeld actief bij de Tsunami in Japan en de grote aardbeving in de Filipijnen.

Loopper’s collectebussen

Door onze kantoorhonden, die ons elke dag weer opvrolijken was deze samenwerking een manier voor ons om deze liefde uit te spreken. Helaas zijn wij niet getraind (onze honden vinden nog geen tennisbal) om actief mee te helpen, daarom hebben wij een steentje bijgedragen op onze manier.

Signi kreeg vaak de vraag van donateurs of ze een collectebus konden ontvangen om geld in te zamelen voor de honden en de teams. Dit was onze kans om te helpen! Door het ontwerpen en produceren van de collectebussen konden wij dit goede doel ondersteunen.

Betuig ook jouw steun

Wij willen graag al de vrijwilligers die voor dit goede doel werken bedanken voor het harde en belangrijke werk dat zij doen. Ben jij nieuwsgierig geworden en zou jij ook een handje willen helpen? Neem een kijkje bij Signi zoekhonden (een echte aanrader!) wie weet kunnen jullie ook wat doen voor deze 2- en 4-benige helden.