De liefde kan niet van één klant komen.

De liefde kan niet van één klant komen.

31 maart 2020 0 Door Jildou

Het verwerven van klanten is een van de belangrijkste activiteiten van een bedrijf. Het creëren van terugkerende klanten is de volgende stap. Dit zorgt ervoor dat jouw onderneming van een goed lopend bedrijf naar een gevestigde naam promoveert. In tijden zoals deze is het belangrijk om die relatie met jouw klanten te versterken door interesse te tonen in hun behoeftes en mogelijkheden te creëren die zowel jouw bedrijf als jouw klanten ten goede komen. Om jouw boodschap en merknaam over te kunnen brengen zijn er een aantal effectieve manieren die je kunt gebruiken:

Social media

Dit is natuurlijk niets nieuws voor bedrijven, maar actief zijn op social media heeft veel voordelen. Vooral in een tijd zoals deze is dit de manier om van je te laten horen en bij mensen onder de aandacht te komen. Zo kan je aangeven wat jij kan betekenen voor je klanten, speciale acties voor mensen die aan de frontlinie van het virus voor ons vechten of informatie verschaffen die van pas komt bij de verandering in het dagelijkse leven. Ook kan dit een mogelijkheid zijn om een kijkje te geven in jouw bedrijf en zo een connectie te maken met klanten en eventueel toekomstige klanten. Transparantie en menselijkheid wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven, dit is een perfecte tijd om hieraan te beginnen of als je dit al deed, extra aandacht aan te besteden.

Promotionele goederen

Nederland is gek op cadeautjes, gratis producten en kleine extra’s (wie eigenlijk niet?). Het verstrekken van promotionele goederen is de perfecte manier om jouw merk op een positieve manier te verspreiden. Leuk om te weten is dat een DIMA Marktforschung (2013) onderzoek uitwijst dat het weggeven van promotionele goederen effectiever is dan tv- en radiocommercials. We onderscheiden 3 verschillende promotionele producten:

Giveaways

Giveaways, het woord zegt het al, dit zijn goedkopere producten die worden weggegeven tijdens evenementen en beurzen. Bedrukt met uw logo vergroten deze producten de naamsbekendheid en zorgen zij ervoor dat bezoekers naar een stand gelokt worden.

Premiums

Premiums zijn cadeautjes die weggegeven worden bij aankoop van een ander product. Denk hierbij aan de wegwerpstok die wij voor Royal Canin ontworpen, deze werd gratis meegeleverd bij aankoop van hondenvoer. Ook kunt u bij premiums denken aan producten waar voor gespaard kan worden. Vele supermarkten en grote merken doen veelvuldig aan deze spaaracties.

Business gifts

Relatiegeschenken zijn ideaal om in te zetten als u uw klanten of zakenrelaties wilt bedanken voor de samenwerking en loyaliteit. Deze geschenken worden meestal subtiel bedrukt. Naast een blijk van waardering zijn relatiegeschenken ook geschikt voor speciale gelegenheden zoals een jubileum of eindejaar bedankje.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief gaat al jaren mee en is een promotie middel waar een groot deel van bedrijven gebruik van maakt. Het is namelijk een goede manier om net iets meer informatie over te brengen dan de hiervoor genoemde “platformen”. Je moet hier echter wel mee oppassen, teveel van het goede kan een averechts effect hebben. Stuur bijvoorbeeld 1 of 2x per maand een nieuwsbrief met relevante aanbiedingen en informatie. Houd het kort en zorg voor afbeeldingen die direct duidelijk maken wat je wilt communiceren.

Loopper

Ook wij proberen in een tijd zoals deze om onze klanten zoveel mogelijk te woord te staan, te helpen waar kan en ons steentje bij te dragen aan de bedrijven die hard werken om ons land weer terug naar “normaal” te krijgen. Is jouw bedrijf werkzaam in de zorg, dan hebben wij een zeer goede deal voor jullie. Houd onze social media kanalen (InstagramFacebook, LinkedIn) en website in de gaten om te profiteren van hoge kortingen!