De superkrachten van een goede lunch pauze

De superkrachten van een goede lunch pauze

10 december 2019 0 Door Jildou

Lunch, een moment waar menigeen naar uitkijkt op een werkdag. Het is het perfecte moment om even tot rust te komen, lekker te eten en even niet aan werk te denken. Je ogen rust geven van het constant staren naar je beeldscherm of je lichaam laten rusten van het werk wat je verzet is van groot belang voor je gezondheid. Of je nu 30 minuten pauze neemt of een uur, het is allebei goed voor de productiviteit. Neem de tijd om even weg van je werk te zijn (en dus ook geen gepraat over werk tijdens de pauze!), eet niet aan je bureau, want 8 uur of langer aan een stuk aan je werk zitten geeft je niet meer profijt! Neem die pauze en zorg voor een lonende dag, zonder dat je aan het einde van de dag alleen maar uitgeteld voor de tv wil zitten.

Loopper’s lunch

Bij Loopper proberen wij iedereen een goede pauze te geven. Zo eet men in kleine groepjes, helpen we elkaar niet over werk te praten en staat er een voetbaltafel in de lunchroom voor een kleine competitieve verlichting. Sommige dagen wordt er pizza gehaald en geniet iedereen mee die zin heeft in pizza, op andere dagen worden er broodjes knakworst verorberd of authentieke pasta bereid door een van onze Italiaanse collega’s. Dit is niet alleen goed voor het hernieuwen van je energie en aandacht, het helpt ook om een betere band op te bouwen met je collega’s. Dit is van groot belang voor ons bedrijf. Zo kent iedereen elkaar en voelen wij ons allemaal op ons gemak op de werkvloer.

Waarom is een pauze zo belangrijk

Studies wijzen uit dat je constant ergens aandacht voor hebt, maar je hersenen verleggen deze aandacht als je te lang op een activiteit focust. Neem bijvoorbeeld het feit dat je lichaam de constante aanraking van je kleding op de huid als het ware “negeert” aangezien dit een constante factor is. Ook je hersenen gaan zo te werk. Ze registreren een activiteit als “onbelangrijk” als je hier te lang mee bezig bent. De aandacht verschuift dan vanzelf, zonder dat je hier iets aan kunt doen. Door een pauze te nemen verschuif je de aandacht en pak je het werk daarna weer gefocust op. Als we naar dit onderzoek kijken, kunnen we zelfs concluderen dat het van belang is om regelmatig even achter je computer of actief werk weg te gaan om bijvoorbeeld wat koffie of thee te halen, een frisse neus te halen of even een klein kletsje te maken met je buurman of buurvrouw (2 voor de prijs van 1!).

Bij Loopper hebben wij een goed excuus om soms even een frisse neus te halen (vooral in de winter heb je toch wel een excuus nodig). Namelijk onze kantoor honden! Die vinden het heerlijk om naar buiten te gaan en wij hebben er een stuk meer plezier in om de hond uit te laten dan een rondje alleen te lopen in de kou!

Tips van ons

Wij hebben een paar (leuke) tips verzameld om zonder al te veel moeite de productiviteit en motivatie gedurende de dag te verhogen.

  • Zorg voor een spel/activiteit die aanwezig is in het gebouw. Denk hierbij aan tafelvoetbal, pingpongtafel, een balletje schoppen of gewoon simpel wat (met logo bedrukte) speelkaarten.
  • Kantoor honden! Ja we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, kantoor honden zijn echt een uitkomst. Even wandelen, klein balletje gooien, even worstelen met de hond of gewoon een aai over de bol en voilà je hebt je aandacht even verlegd, op een leuke manier!
  • Stretchen! Vooral voor op kantoor is dit ideaal. Veel op een stoel zitten, maakt het lichaam aardig stijf. Even 5 minuten stretchen kan voor grote verlichting zorgen, zowel lichamelijk als mentaal. Maak groepjes van 5 en doe een kleine routine met z’n allen. Teambuilding, activiteit en focus in 1.

Wat kunnen wij voor jou doen.

Met de voetbal, speelkaarten of andere spelletjes kunnen wij je prima helpen! Helaas kunnen wij geen honden aanbieden op onze website (bedrukken gaat ook zo moeilijk hè), maar een tafelvoetbal compleet op maat gemaakt voor jouw bedrijf is ook geen probleem! Onze special projects afdeling maakt de leukste dingen compleet op maat. Heb jij al een idee of wil jij graag ideeën van ons ontvangen neem dan contact op met promo@iepc.eu en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Social media

Blijf op de hoogte van al onze capriolen en uitgelichte producten via onze social media kanalen. Volg ons op InstagramFacebook of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.