De voordelen van een kantoor hond

De voordelen van een kantoor hond

1 oktober 2019 0 Door Jildou

Een druk kwispelende hond begroet iedere medewerker en klant die ons kantoor binnen loopt. Het is een dagelijkse routine, even de honden een aai over de bol geven en dan met een glimlach naar je bureau of aan de koffie. Dexter & Cayman zijn kind aan huis bij Loopper, als er een dag voorbij gaat dat ze niet op kantoor zijn, merk je dit meteen! Zonder branche manager (see what we did there?) & happiness manager is het kantoor is een stuk stiller.

Even voorstellen

Dexter is een blonde labrador van bijna 4 jaar oud. Met zijn jonge geest en gekke gedrag maakt hij menigeen aan het lachen. Vooral in de ochtend laat hij zijn gekke kant even zien. Hij begroet iedereen enthousiast en rent kwispelend voor 5 minuutjes tussen de bureaus rond. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn dag begint met een glimlach.

Cayman is een chocolade bruine labrador met een iets rustiger karakter. Ook hij begroet de meeste met een loom kwispelende staart en natte neus. Hij begint zijn dag met een kleine beetje spelen en trekt zich dan terug in zijn mand. Klokslag 10:30 begint hij zijn ronde om iemand te vinden die hem even uit wil laten en geloof ons, tegen zo’n lief hoofdje zegt niemand nee!

De voordelen van een kantoor hond

Naast dat het voor ontspanning, een relaxte sfeer en humor zorgt, is het ook fijn voor de hond zelf. Honden zijn sociale dieren en gezelschap is belangrijk voor hun welzijn (net als wij).

Het vele stilzitten en de hoge focus wil soms even zijn tol eisen. De hond uitlaten is dan bijvoorbeeld een welkome afwisseling. Zo zijn er nog veel meer voordelen aan het hebben van een kantoor hond. Wij hebben de meest belangrijke voordelen op een rijtje gezet, maar ook een paar aspecten waar je rekening mee moet houden.

Stress vermindering en uitlaatklep

De interactie met een dier zorgt er bij veel mensen voor dat de stress levels verlaagd worden. Het verleggen van de aandacht naar een ongecompliceerde vrolijke hondenkop helpt je je stress trigger even vergeten en verbetert je humeur. Het blijkt zelfs uit onderzoek dat een kantoorhond het ziekteverzuim verlaagt.

Socialere werkomgeving

Je zal op kantoor niet de enige zijn die af en toe de aandacht van de hond opeist, dit kan er voor zorgen dat je sneller in contact komt met je collega. Interactie met de hond en elkaar zorgt ervoor dat de sfeer op het kantoor lichter wordt en er meer ruimte is voor sociale contacten. Dit kan op zijn beurt weer zorgen voor betere communicatie en onderlinge relaties.

Motiverend en concentratie verhogend

Het is onmogelijk voor een mens om 8 uur lang geconcentreerd te werk te gaan. Even een koffie halen of een ommetje maken kunnen hierbij helpen. Een hond kan jou en bijvoorbeeld je werknemers en collega’s goed bij helpen. Heel even de aandacht verleggen om de hond een aai te geven, even stoom afblazen terwijl je de hond uitlaat of gewoon alleen al even kijken hoe de hond het met andere naar zijn zin heeft. Dit helpt allemaal om heel even de hersenen een welverdiende rust te geven zodat ze daarna weer vol goede moed aan de slag kunnen.

Fijn voor de hond

Naast dat het natuurlijk heel veel voordelen voor ons heeft, is het ook fijn voor de hond om niet een hele dag alleen thuis te zitten. Honden hebben veel aandacht nodig, op een kantoor is dit natuurlijk optimaal. Zorg er echter wel voor dat de hond ook een plekje heeft waar hij of zij zich even terug kan trekken. Zelfs honden willen af en toe even rust aan hun hoofd (don’t we all..).

Kennis over de omgang met een hond

Voordat je aan een kantoor hond (of honden) begint, is het van belang dat iedereen enige kennis heeft over het omgaan met honden. Zorg ervoor dat er enkele omgangsregels opgesteld worden, zodat iedereen een houvast heeft over de omgang met de hond. Zo zorg je ervoor dat zowel de hond als werknemers een goede tijd met elkaar hebben.

Goed gedrag en luisteren naar commando’s

De werkvloer moet natuurlijk wel zijn rust en discipline houden zodat men zijn werk kan doen. Met een hond die niet goed naar commando’s luistert of veel blaft is dat natuurlijk geen doen. Het is dus van belang dat als er een hond op kantoor rondloopt, dat deze goed getraind is en luistert naar commando’s.

Een echte aanrader

Bij Loopper kunnen wij ons geen hondloos kantoor voorstellen. Als er een dag is dat beide honden een vakantiedag hebben opgenomen is iedereen een beetje teleurgesteld. Wij kunnen het 100% aanraden om eens een kijkje te nemen in de mogelijkheden of je werknemers de vrijheid te geven hun (brave) hond mee naar kantoor te nemen.

Social media

Blijf op de hoogte van al onze capriolen en uitgelichte producten via onze social media kanalen. Volg ons op InstagramFacebook of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.