Kom meer te weten over powerbanks

Kom meer te weten over powerbanks

8 oktober 2019 0 Door Jildou

We kennen het tegenwoordig allemaal wel, de powerbank. Een klein apparaat dat jouw telefoon of andere elektronische apparaten oplaad zonder dat er een stopcontact bij komt kijken.

Ze komen in vele vormen, maar de meest bekende zijn toch wel de cilindervormige en rechthoekige powerbank. We zien de kleinere maatjes vaak opduiken bij festivals, onderweg of voor op vakantie. Er zijn ook grotere maten beschikbaar, voor bijvoorbeeld lange reizen, maar deze worden iets minder vaak gebruikt.

Bij powerbanken heb je 2 basis soorten, met USB aansluiting of draadloos. Veel powerbanken laden je apparaat op door middel van een USB kabel. De draadloze powerbanken laden je apparaat op door deze erboven op te leggen zonder een kabel te gebruiken.

Hoe kies je de juiste?

Er komen meer en meer verschillende soorten powerbanken op de markt. Wij zetten de verschillen voor je op een rijtje zodat het makkelijker wordt om de juiste powerbank te kiezen.

Prijs & kwaliteit

Ons aanbod is zeer gevarieerd, ook wanneer het aankomt op prijs. Zo bieden wij al een powerbank aan van onder de 2 euro, bedrukt met logo.

Goedkope powerbanken zijn ideaal voor festivals of voor niet al te intensief gebruik. Ga je meer richting veelvuldig gebruik, meerdere telefoons opladen of zelfs tablets en laptops, dan raden wij wel aan om voor een betere kwaliteit te gaan beginnend met 5000mAh.

Vermogen en prijs zijn aan elkaar gekoppeld, meer vermogen betekend ook een iets hogere prijs. Echter, vermogen wil niet direct iets zeggen over kwaliteit. Wij bieden verschillende soorten kwaliteit aan met verschillende vermogens. Van goede kwaliteit tot bijna onverwoestbaar.

Vermogen

Het vermogen is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een powerbank. Het gaat hier voornamelijk om waar de powerbank voor bestemd is.

Zoek je een powerbank waarbij je telefoon net iets langer meegaat, zodat je de dag doorkomt, ga dan voor 1000 tot 1500 mAh (een iPhone 8 heeft ongeveer 1800 mAh nodig om compleet op te laden). Denk hierbij aan studenten die heen en weer gaan met de trein voor de studie.

Heb jij echt minimaal 2x je telefoon batterij nodig op een dag, kies dan voor powerbanken van 2000 mAh tot 3000, dit is vaak het geval bij mensen die veel nationaal reizen voor werk.

Tablets hebben net even wat meer batterij nodig, net als laptops. Deze apparaten zijn een goede match voor powerbanken van 5000 tot 10.000 mAh. Zo heeft een moderne tablet een vermogen van rond de 7000mAh.

Mocht je echt voor het grote werk willen gaan. Bijvoorbeeld voor mensen die veel internationaal reizen, dan zijn de 10.000 mAh+ powerbanks een goede keuze. Ben jij een groot gebruiker (grote familie?) of ben jij zo veel onderweg met je laptop, bekijk dan onze hoge capaciteit powerbanken.

Ampère

De ampère wat betreft output is van belang als de snelheid van het opladen een rol speelt. Hoe hoger de ampère output, hoe sneller de powerbank je apparaat oplaadt. Een normale powerbank heeft zo tussen de 1 en 3.5 Ampère output. Zoek je een snelle powerbank, kijk dan naar powerbanken met een hogere ampère dan 4A. Zorg er wel voor dat zowel het apparaat als de powerbank overeenkomen qua ampère. Dit is bij de meeste moderne apparaten gewoon het geval.

Speciale powerbanks

Draag jij graag je steentje bij aan het milieu, dan zijn powerbanken op zonne-energie de perfecte keuze. Ze hebben natuurlijk wel zonlicht nodig om te kunnen opladen, dus schaf deze powerbank bijvoorbeeld in de zomer aan.

Val jij graag op, dan hebben wij een light-up logo powerbank in de aanbieding. Hierbij wordt jouw logo in de powerbank gegraveerd. Zodra de powerbank wordt aan gezet, licht jou logo op schijnt deze zijn straaltjes licht de wereld in.

Het uiterlijk

Wij zouden liegen als we zeggen dat het uiterlijk er helemaal niet toe doet, maar dit is wel compleet persoonlijk. Zo houdt de ene van een mooie matte zwarte powerbank, maar de andere van een felgekleurde cilindervormige powerbank. Wij hebben daadwerkelijk voor iedereen een look die perfect past bij het bedrijfsimago. Neem een kijkje in ons assortiment. Wij hebben ze alvast voor je ingedeeld zodat je makkelijk de weg kan vinden!

Meer weten

Mocht je nog vragen hebben over speciale functies, ervaringen met bepaalde producten of prijzen, neem dan contact op met een van onze accountmanagers, zij staan altijd voor je klaar om je te helpen met bovenstaande punten.

Social media

Blijf op de hoogte van al onze capriolen en uitgelichte producten via onze social media kanalen. Volg ons op InstagramFacebook of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.