Tips & Tricks – Haal het meeste uit jouw product

Tips & Tricks – Haal het meeste uit jouw product

13 augustus 2019 0 Door Jildou

Promotionele producten zijn veelzijdige marketing tools. Reclames op tv en radio zijn niet tastbaar voor de consument en flyers worden vaak snel weggegooid, zo ook digitale flyers zoals nieuwsbrieven en banners. Promotionele producten daarentegen zijn zowel voor een bedrijf als de consument een aanwinst. Door bedrukte producten weg te geven of cadeau te geven bij een product, verspreid je de naamsbekendheid van je bedrijf zonder al te veel moeite te doen. Daarnaast kan de consument giveaways vaak goed gebruiken. Daarbij moet je natuurlijk wel opletten wat voor een giveaways je besluit te gebruiken. Wij hebben een paar tips & tricks op een rijtje gezet die hulp bieden in het vinden van het perfecte promotie product voor jouw bedrijf.

Tip 1

Kies een product wat veelvuldig gebruikt wordt en makkelijk mee te nemen is. Hoe meer de consument jouw product bij zich draagt, des te meer jouw bedrijfsnaam gezien wordt. Daarbij is het slim om de productkeuze op jouw doelgroep af te stemmen. Zo weet je zeker dat ze er veel gebruik van zullen maken.

Tip 2

Zorg ervoor dat het product dat je uitkiest een affiniteit heeft met de sector waarin je werkzaam bent. Op deze manier zorg je ervoor dat men meteen doorheeft met wat voor een bedrijf ze te maken hebben. Dit helpt ze ook om sneller de link te leggen als ze zich in een situatie bevinden waarin ze jouw bedrijf nodig zullen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een handspiegeltje voor beauty care bedrijf of een bidon voor een sportschool.

Tip 3

Vaak gebruik je giveaways voor een bepaald evenement of gelegenheid, zorg ervoor dat het product hier dan ook bij past. Sta je bijvoorbeeld binnenkort op een beurs, zorg dan dat je een klein, makkelijk mee te nemen giveaway bedrukt. De consument loopt vaak een lange tijd rond op een beurs en draagt niet graag grote zware dingen met zich mee.

Tip 4

Ga voor een creatief of limited edition giveaway. Mensen voelen zich graag speciaal. Beperkte oplages en creatieve ontwerpen worden altijd met open arme ontvangen. Vaak wordt er alleen aan het bedrukken van een logo gedacht, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Voeg bijvoorbeeld een slogan toe. Bestel je T-shirts, maak het ontwerp net even wat leuker en creatiever met een leuke tekst die bij jouw bedrijf past.

Tip 5

Bij Loopper zeggen we altijd dat een giveaway gezien kan worden als jouw visitekaartje alleen dan leuker en gedenkwaardig. Zet bijvoorbeeld “visit our website” met het website adres op jouw giveaway. Ook het oproepen tot delen op social media is tegenwoordig een populaire marketing tool. Door middel van social media bereik je met een druk op de toets een groot gedeelte van je doelgroep.

Tip 6

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de trends. Neem bijvoorbeeld duurzame producten, de wereld is druk bezig met het verbeteren van onze leefomgeving, speel daarop in met jouw giveaways. Zowel goed voor je reputatie als ook de natuur.

Vermijdt valkuilen

Met deze 6 tips, is het uitzoeken van het perfecte promotiemiddel een makkie in onze ogen. Zorg er alleen wel voor dat je de volgende valkuilen vermijdt:

  • Bestel jouw producten op tijd! Er gaat liefde en tijd zitten in het produceren van een gepersonaliseerd product en dat is uiteindelijk te merken als je het eindproduct ontvangt.
  • Veelgebruikte giveaways lijken misschien een goed idee, maar dat is niet altijd het geval. Wij raden aan om origineel te zijn zodat jouw promotie materiaal zonder twijfel met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Mocht je nog vragen hebben over een product of twijfelen over je keuze, dan staan onze accountmanagers altijd voor je klaar. Zij helpen je graag met het maken van de juiste beslissing.

Social media

Blijf op de hoogte van al onze capriolen en uitgelichte producten via onze social media kanalen. Volg ons op InstagramFacebook of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.