Transparante communicatie en steun bieden in tijden van crisis

Transparante communicatie en steun bieden in tijden van crisis

15 april 2020 0 Door Jildou

Een onderneming moet zich in een tijd zoals deze zo flexibel mogelijk kunnen opstellen. Veel tijd gaat zitten in het aanpassen van strategieën, bedrijfsvoering en het realiseren van omzet tijdens deze moeilijke tijd.

De klant veranderd zijn gedrag, behoeftes en interesses, waar je als bedrijf slim op in kan spelen.  Het is van belang om opnieuw jouw target group te analyseren en een beeld te scheppen van de nieuwe behoeftes die deze situatie creëert. Na het verkrijgen van deze informatie wordt het voor jouw als bedrijf duidelijk hoe je op de juist manier kan communiceren met bestaande en toekomstige klanten.

De communicatie van bedrijf naar zijn klant is een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf, vooral nu! Wij hebben de do’s and don’ts voor je op een rijtje gezet.

 

Communiceer alleen essentiële informatie

In een tijd van crisis is communicatie een van de belangrijkste factoren. Het doel is om het vertrouwen en bekendheid van het bedrijf te behouden en daarbij steun te bieden aan klanten en werknemers. De manier waarop je communiceert kan voor ieder bedrijf verschillende zijn. Dit hangt af van verschillende factoren, maar komt uiteindelijk allemaal weer terug op de behoefte van jouw klant en personeel. Wat voor jouw werkt kan averechts werken voor een ander bedrijf, daarom is het van groot belang dat hetgeen wat je communiceert essentiële informatie is voor jouw doelgroep. Blijf trouw aan jouw bedrijf en waar je voor staat terwijl je steun bied aan belangende partijen.

 

Transparantie in communiceren

Tijd is van groot belang in het managen van een crisis. Als jouw bedrijf niet op tijd klaar staat om te reageren op invloeden van buiten kunnen de consequenties groot zijn. De media en mening van de consument hebben een grote impact op bedrijfsvoering tijdens een crisis zoals deze. Als de consument of media ontevreden is over het handelen of de communicatie van een bedrijf kan dit blijvende schade opleveren. Het is daarom van belang om goed na te denken over hoe je jouw bedrijf neerzet en hoe je de omzet blijft stimuleren zonder af te doen aan de ernst van de situatie. Transparantie is hierbij essentieel.

 

Bied jouw steun aan

We moeten elkaar allemaal steunen in deze tijd, de overheid roept ons op om goed voor elkaar te zorgen, dit geldt ook voor bedrijven. Iedereen bevind zich in een moeilijke situatie, steun bieden onderling is essentieel om door deze moeilijke tijd heen te komen. Naast het creëren van omzet kan je steun bieden aan de behoevende.  Denk hierbij aan doneren van producten, oproepen tot donatie, het opsturen van bedrukte kleine geschenken om je steun te betuigen of gewoon een simpele inspirerende boodschap sturen. Elk beetje helpt en kan een steun zijn voor jouw doelgroep.

 

Ben beschikbaar

In een tijd van paniek en onzekerheid zullen jouw klanten veel vragen hebben. Door beschikbaar te blijven om vragen te beantwoorden en klanten gerust te stellen zorg je ervoor dat de relaties die je opgebouwd hebt versterkt worden. Zorg ervoor dat je transparant, menselijk en begripvol bent in het beantwoorden van vragen. Geef ze de zekerheid dat jij er bent om ze te steunen en klaar staat jouw diensten te verlenen waar nodig.