Waarom promotionele producten bedrukken de beste keuze is

Waarom promotionele producten bedrukken de beste keuze is

19 maart 2019 0 Door Jildou

In onze eerste blog bespreken we de verschillende soorten promotionele producten, de volgende stap is het belang van promotionele producten. Nederland is een klein landje, maar wij zijn heel actief als het op promotionele producten bedrukken aankomt. Dat is ook niet gek als je weet hoe effectief deze manier van adverteren is.

Of je nu een startend bedrijf bent, of al jaren meedraait, promotionele producten zijn een slimme keuze voor iedereen. Uit onderzoek van DIMA Market Research, blijkt dat promotionele producten maar liefst 88% van de mensen bereikt. Radio en tv, respectievelijke 79% en 75% vallen dus flink tegen in vergelijking. Om daar nog een schepje bovenop te doen blijkt dat 57% van de mensen die een promotioneel product hebben ontvangen, zich de naam van het bedrijf herinnert. Dit is ruim twee keer zo veel als voor tv reclames, waar dit percentage op maar 28% uitkomt.

Giveaways en premiums zijn effectief voor ieder bedrijf

Wij hebben 4 redenen op een rijtje gezet die uitleggen waarom promotionele producten bedrukken cruciaal is voor ieder bedrijf.

Betaalbaar adverteren.

Niet ieder bedrijf heeft een toereikend budget om een grote marketing campagne op te zetten. Er zijn een duizendtal giveaways met een lage prijs, die bedrukt kunnen worden. Zo kan ieder bedrijf werken aan zijn naamsbekendheid zonder dat de kosten hoog oplopen.

Directe herkenning

Door je logo op een product te bedrukken, zorg je ervoor dat er een positieve herinnering ontstaat van jouw logo. Uit een onderzoek door technomarketinginc.com blijkt dat 89% van de ontvangers van promotionele producten het logo meteen herkent als ze het opnieuw zien. Door herkenning creëer je een vertrouwd gevoel wat ervoor kan zorgen dat men sneller met jouw bedrijf zaken zal doen.

Herhaaldelijke indruk

Een tv, radio of flyer wordt vaak eenmaal gezien door de consument, maar bedrukte giveaways en premiums worden herhaaldelijk gebruikt en dus ook gezien. Een beker met jouw logo erop wordt dagelijks gebruikt, dit geldt ook voor een bedrukte pen of katoenen tas, om een paar voorbeelden te noemen.

Jouw visitekaartje

Het bedrukken van giveaways of andere promotionele producten is eigenlijk het creëren van een speciaal visitekaartje. Door het product met jouw logo uit te delen aan de consument geef je als het ware jouw visitekaartje mee, maar dan op een veel leukere manier.

De perfecte giveaway bedrukken

Naast dat het dus duidelijk een zeer effectieve manier van adverteren is, wordt 83% van de ontvangers ook daadwerkelijk blij van promotionele producten. Het is natuurlijk wel van belang dat je op de hoogte bent van de behoeftes van je doelgroep en dit meeneemt in jouw keuze voor een promotioneel product. Is je bedrijf werkzaam in de IT sector, dan kan een leuke gadget of handige bedrukte power bank een goede keuze zijn. Ben je werkzaam in de wellness sector dan kan een mooi handspiegeltje met logo  of verzorgende lipbalsem een perfecte match zijn. Waar je bedrijf ook werkzaam is, met meer dan 5000 producten vinden wij altijd de perfecte match voor jou. Onze accountmanagers zijn op de  hoogte van alle laatste trends en de oneindige mogelijkheden van onze producten. Zij helpen je graag om de juiste keuze te maken of advies te verlenen.

Social media

Blijf op de hoogte van al onze capriolen en uitgelichte producten via onze social media kanalen. Volg ons op InstagramFacebook of neem een kijkje op onze LinkedIn pagina.