Privacybeleid

Onderstaande content is ook te vinden op onze webshop in de pagina Privacy Policy.

Uw privacy is voor Loopper van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat u gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen wij uit wat wij bij de webwinkel: www.loopper.com allemaal doen met informatie die wij over u te weten komen.

Verwerkte persoonsgegevens

Bij het gebruiken van onze webwinkel krijgen wij de volgende informatie over u;

  • uw naam
  • uw adres
  • uw telefoonnummer
  • uw factuuradres
  • uw e-mailadres
  • uw geslacht
  • uw IP-adres
  • uw locatiegegevens
  • koppelingen met social media
  • gegevens over uw bezoek aan onze (mobiele) websites en apps: URL, IP-adres, browsertype, taal, datum en tijd van uw bezoek
  • gegevens over uw interesses als gebruiker van onze (mobiele) websites en apps, producten en diensten
  • financiële gegevens in verband met bestellingen en betalingen
  • door uw bij registratie verstrekte gegevens zoals uw gebruikersnaam en uw wachtwoord

 

De wet noemt dit persoonsgegevens en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit leest u hieronder.

 

Wij geven u persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de webwinkel of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Doeleinde verwerking persoonsgegevens

Uw gegevens kunnen we gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • voor de uitvoering van met uw gesloten overeenkomsten
  • om u de overeengekomen diensten, producten en informatie te leveren
  • om u te informeren over huidige en toekomstige producten of diensten van Loopper
  • om deelname mogelijk te maken aan acties
  • om informatie en aanbiedingen zo veel mogelijk op u interesses af te stemmen
  • om te voldoen aan wet- en regelgeving
  • om u toegang te verlenen tot onze website, al dan niet op basis van uw registratie als gebruiker
  • om de kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren
  • om contact met u op te nemen over de door u gevraagde diensten
  • om marktonderzoek uit te voeren

Voor zover voor deze verwerkingen uw toestemming is vereist zal Loopper uw gegevens alleen verwerken als u die toestemming hebt gegeven.

Uw account

 

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel kunt u zich registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven. Daarmee maken wij een account, waarop u kunt inloggen met uw e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat wij u gemakkelijk kunnen benaderen als dat nodig is bij de webwinkel.

Wij bewaren deze informatie zo lang als uw account bestaat. U kunt via uw account informatie aanpassen wanneer u dat wilt.

 

Afhandeling bestellingen

 

Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij uw persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen uw persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij u te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij.

 

We bewaren deze informatie zo lang als nodig is om de bestelling af te handelen, en daarna totdat de garantie is verstreken. Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. Wij moeten bijvoorbeeld bewijs van uw aankoop en uw factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

 

Contactformulier

 

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet u bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er gemakkelijk bij pakken. Ook kunnen wij zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

 

Nieuwsbrief

 

U kunt u abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin leest u nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Uw e-mailadres wordt alleen met uw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

 

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Wij geven uw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor onze webwinkel of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf). Wij werken met bepaalde bedrijven samen. Deze partners kunnen dus uw persoonsgegevens krijgen. Zij zorgen er voor dat advertenties zo veel mogelijk interessante of leuke aanbiedingen bevatten. Dit is nodig om u te kunnen leveren wat u hebt gekocht. Zij kunnen u dan zelf reclame sturen. Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie. Wij vragen dan altijd eerst u toestemming voordat zij uw gegevens krijgen.

 

Bewerkers

 

Voor zover Loopper voor de in dit Privacy- en cookiebeleid vermelde doeleinden gebruik maakt van de diensten van derden en deze derden bij het uitvoeren van de betreffende diensten toegang hebben tot persoonsgegevens heeft Loopper de vereiste contractuele en organisatorische maatregelen getroffen om te verzekeren dat uw gegevens uitsluitend voor de hier omschreven doeleinden worden verwerkt.

 

Cookies

 

Voor het verzamelen van gegevens gebruikt Loopper cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze webwinkel wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer of mobiele telefoon wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Bij uw bezoek aan onze webwinkel wordt u gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van cookies. Indien u die toestemming geeft (door op Akkoord te klikken of door verder te gaan met uw bezoek aan de webwinkel kunnen de hieronder onder A. tot en met F. beschreven cookies worden geplaatst. Indien u geen toestemming geeft kunnen alleen functionele cookies worden geplaatst. Mogelijk kan u dan niet van alle onderdelen van de website gebruik maken. Wilt u geen cookies accepteren, dan kunt u dit altijd zelf aangeven in uw browser. Meer informatie hierover kunt u verkrijgen bij de fabrikant van uw browser. Als u cookies uitschakelt, is het mogelijk dat bepaalde functies niet werken of dat bepaalde diensten niet beschikbaar voor u zijn.

 

Via deze website kunnen de volgende soorten cookies geplaatst worden:

  • Gebruik van permanente cookies
    Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.
  • Gebruik van sessie cookies
    Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.
  • Tracking cookies van onszelf
    Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.
  • Tracking cookies van onze adverteerders
    Met uw toestemming plaatsen onze adverteerders tracking cookies op uw apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt uit hun netwerk, om zo een profiel op te bouwen van u online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites uit hun netwerk krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.
  • Google Analytics
    Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de Analytics-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
  • Social media
    Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (liken) of delen (tweeten) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 

Beveiliging

 

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang.
Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert

 

Daarnaast hebben wij uiteraard passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om u persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking.
Wij bewaren uw gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan, wettelijk verplicht is en/of noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor de gegevens worden verwerkt. Hoe lang bepaalde gegevens worden bewaard is afhankelijk van de aard van de gegevens en de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. De bewaartermijn kan dus per doel verschillen.

 

Inzage en wijzigen of verwijderen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U heeft de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens wij hebben en wat wij daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die wij hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

 

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat wij zeker weten dat wij geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.

 

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze webwinkel wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

 

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

 

Loopper
Pieter Braaijweg 101
1114 AJ  Amsterdam
promo(at)loopper.com